Hög kvalité
Lågt pris

Tack för den här tiden!

Efter drygt 5 år som butik i Sverige, Finland och Tyskland så är det med en tår i ögat dags att tacka för oss.

Mikrofiber.se startades i syfte att leverera mikrofiberdukar av hög kvalité till rätt pris. Det har sedan utvecklats till att bli en bilvårdsbutik med kemikalier gjorda in-house. Något som är tidskrävande och långt ifrån det allra mest lönsamma. Det mest lönsamma är givetvis att beställa färdigt kem från utlandet och sätta sin etikett på flaskorna. Enkelt och med enorm vinstmarginal.

Men jag som äger mikrofiber.se har alltid försökt gynna den Svenska näringen så gott det går genom att köpa ingredienser och kem från Svenska leverantörer. Åren har flugit förbi och många små bilvårdsbutiker har poppat upp. Ganska många av dessa gör just det som nämnts ovan, att handla kem billigt från diverse fabriker i utlandet och sedan sälja som sina egna produkter. Är det fel att göra så? Nej det är det inte. Så fungerar dom flesta brancherna idag. Dock anser jag att man bör vara öppen med det så att kunden ifråga får bättre insikt i vart produkten faktiskt kommer ifrån.

Som ni säkert förstår så är det väldigt stor skillnad på dessa två sätt att arbeta på rent ekonomiskt. Och det har tyvärr blivit dags att inse att det inte längre går att konkurrera med stora, små och nya företag som gör på detta viset. Marknaden är översvämmad vilket ur kundperpektiv kan vara trevligt eftersom det finns massor att testa. Men ur företagarperspektiv är det ett otroligt slit. Det har därför blivit dags för mig att dra i bromsen innan förlusten blir för stor.

Mikrofiber.se har varit mitt barn och jag har arbetat näst intill all vaken tid, 7 dagar i veckan med det sedan starten i Augusti 2015. Butiken byggde och designade jag själv, det ligger många nätter och timmar bakom den. Mitt arbete har inneburit bokföring, design, marknadsföring, videoinspelning, fotografering, redigering, programmering (av butiken), mejlande, blandning av kem och inte minst packa samt skicka paketen till er kunder.

Så med allt det sagt så vill jag tacka alla kunder, återförsäljare, vänner, samarbetspartners, sponsrade och familj.
Ni har alla varit fantastiska och lärdomen jag och mina medarbetare fått genom åren är absolut värt mödan!

Så vad exakt händer nu?
Vi har ett mindre lager kvar på några tusen mikrofiberdukar samt några hundra flaskor av varje kemikalie. Vi kör därför från och med nu en extremt generös REA för att bli av med så mycket av det som möjligt. Vi har även tagit bort alla paket för att göra det enklare. Inkomsten från försäljningen går till att betala leverantörer och samarbetspartners så att vi kan göra ett fint avslut. Vår mejladress och Facebooksida kommer att finnas kvar tills vidare och stängs ner när vi märker att ni kunder inte längre behöver vår support. Jag kan tänka mig att det kräver några månader eller kanske ett halvår. Även butiken får ligga kvar på nätet med bilvårdsguiden men att produkterna och betalsidan inaktiveras. Detta informerar vi om innan det sker. Slutligen kommer donationer till Barncancerfonden och Aldrigensam att genomföras precis som vi gjort hela tiden. Wash of Shame, Bredhe's APC och AoS Special Blend är produkter där vi donerar 10kr per flaska.

Over and out for now, med vänliga hälsningar Patrik Lundell med personal.
RIP Mikrofiber.se 2015 – 2020.